Portefeuille

Profiel
DGB Group is de werknaam van de Groene Belangen Behartiger en is genoteerd aan de lokale markt op beursplein 5. De DGB Group werd in 2003 opgericht en heet nu voluit Dutch Green Business Group. Hiermee dekt de naam de lading van de houdstermaatschappij van diverse duurzame ondernemingen. De activiteiten bestaan uit het leveren van duurzame energie en duurzame energiesystemen, en het certificeren en inspecteren van bedrijven in de agrarische sector. Daarnaast is DGB Group actief op het gebied van ICT-diensten voor de agrarische sector. Bij DGB Group werken zestig mensen die over 2017 een omzet van € 27,3 miljoen genereerden. De DGB Group bestaat uit een groep bedrijven die onderling veel samenhang vertonen. De volgende bedrijven behoren tot de DGB Group:

  • DGB Energie verkoopt gas en 100% groene stroom aan het MKB, particulieren en de agrarische sector. Deels wordt de groene energie (opgewekt door waterkracht, windenergie, zonne-energie of biomassa) bij agrariërs in het oosten van het land ingekocht.
  • Agri Solar levert kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen aan bedrijven en particulieren in heel Nederland.
  • ESN, Energie Service Nederland, levert diensten en advies over aan energie gerelateerde vraagstukken. Het onderdeel Argus is er voor incasso en juridische dienstverlening.
  • Degrosolutions (51%-belang) ontwikkelt gespecialiseerde ICT-oplossingen voor met name de energie- en agrarische sector.
  • Producert is de onafhankelijke certificeringsinstelling voor de agrarische en voedselproducerende sector op een kwalitatief hoogwaardig niveau.
  • De Groene belangenbehartiger onderhoud regelingen van diverse keurmerken, zoals IKB Nederland (Integrale Keten Beheersing). Deze keurmerken waarborgen dierenwelzijn, diergezondheid en de duurzaamheid en voedselveiligheid van dieren en producten.
  • DGBase beheert diverse databanken binnen de agrarische sector, zoals registratie van antibioticagebruik en identificatie en registratie van huisdieren. In opdracht van private partijen en overheden.
  • Corilus Veterinary is de gespecialiseerde ICT-partner voor dierenartspraktijken en levert de praktijkmanagementsoftware voor gespecialiseerde dierenartspraktijken voor paarden, landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren in Nederland en Belgie.
www.ikbnederland.nl; www.producert.nl; www.dgbzonnepanelen.nl; www.dgbenergie.nl; www.argusincasso.nl; www.corilus.nl; www.mijncinnaber.be; www.degrosolutions.nl; www.esbnederland.nl