Verenigde Nederlandse Compagnie NV neemt software bedrijven over

Persbericht

23 augustus 2017

Verenigde Nederlandse Compagnie N.V. (VNC) maakt bekend dat de aandeelhouders op de BAVA van 23 augustus met grote meerderheid hebben ingestemd met de overname van Corilus Veterinary BV, CV België BVBA en 51% van de aandelen van DeGroSolutions BV. De overige ter besluitvorming voorgelegde agendapunten zijn door de aandeelhouders ook goedgekeurd.

DeGroSolutions is een ICT kennisorganisatie met focus op software ontwikkeling, systeembeheer, communicatie infrastructuren, monitoring systemen, informatie beveiliging en web ontwikkeling. Deze kennis wordt momenteel voornamelijk toegepast in de agrarische en energie sector, maar is toepasbaar binnen de algehele zakelijke markt. Eén partner met korte lijnen voor advies, hulp of leveringen op ICT gebied. DeGroSolutions is reeds jarenlang de ICT partner van de eerder overgenomen VNC vennootschappen.

Corilus Veterinary, met vestigingen in Nederland en België, levert gebruiksvriendelijke software en sterke dienstverlening aan dierenartsenpraktijken. Corilus Veterinary is een software gedreven organisatie met geavanceerde praktijkmanagement software om de dagelijkse activiteiten van dierenartsenpraktijken te ondersteunen. De activiteiten van Corilus Veterinary versterken de bestaande vennootschappen van VNC.

De samenvoeging van alle bedrijven is in feite een verticale integratie die leidt tot een specialist in agrarische software en dat biedt synergievoordelen. De bedrijven behalen nu samen een omzet van 30 miljoen tot 33 miljoen euro met behulp van ruim 80 medewerkers. In de toekomst wil VNC doorgroeien naar een jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro.

Op de vergadering was 81% van het stemgerechtigde aandelenkapitaal aanwezig, wat een grote betrokkenheid van de aandeelhouders weergeeft. Daarnaast waren veel medewerkers aanwezig om te laten zien dat zij de nieuwe organisatie een warm hart toedragen. In de vergadering is het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen overgedragen aan de heer Logtenberg.

In de vergadering is een presentatie gehouden over de strategie en vooruitzichten. Hierin is naar voren gebracht dat de intentie is om de huidige naam van VNC aan te passen naar een naam goed passend bij de huidige activiteiten en ondernemingen die het afgelopen jaar aangekocht zijn. Daarnaast is in de presentatie gemeld dat de intentie is om het huidige two-tier board te vervangen door een one-tier board met Logtenberg als voorzitter. Uiteraard zullen beide plannen eerst ter goedkeuring voorgelegd worden aan de aandeelhouders.

De huidige bedrijven van VNC zijn gevestigd in Hardenberg, Houten en Sint-Niklaas (België). De hoofdvestiging is gevestigd in het Energiecentrum Hardenberg en het bestuur heeft de wens uitgesproken om, wanneer dit statutair mogelijk is, een extra vergadering te beleggen in Hardenberg om de transparantie en activiteiten van de ondernemingen te tonen. De slides van de presentatie zijn ook op de website van VNC geplaatst.

Het motto van het nieuwe team is “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Profiel VNC NV: Verenigde Nederlandse Compagnie is genoteerd op Euronext, handelend onder de naam ‘VNC’ . De vennootschap richt zich op het deelnemen in, het financieren van en het verlenen van diensten en het verstrekken van adviezen aan andere ondernemingen. VNC zal daarbij de belangen van de aandeelhouders beschermen en faciliterend werken wanneer het gaat om het effectueren en waarborgen van de groeiambities.


Download presentatie BAVA 23-08-2017
aanmelden voor persberichten>

Aanmelden voor persberichten

Via dit formulier kunt u zich aanmelden om toekomstige persberichten te ontvangen.

Uw aanmelding is gelukt.


aanmelden >